Kittel sprinter sig til etapesejr i Giroen

Giro d'Italia bød ikke på de store overraskelser på 2. etape, der endte i en massespurt i hollandske Nijmegen.

På opløbsstrækningen viste Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) sig som den klart stærkeste, da der skulle trædes igennem.

Den 27-årige tysker, der fik spoleret det meste af sidste sæson af en virus, ligner igen en af de bedste sprintere på den helt store scene.

Den 190 kilometer lange og flade etape blev længe præget af et tremandsudbrud bestående af Omar Fraile (Dimension Data), Giacomo Berlato (Nippo Vini Fantini) og Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo).

Efter 100 kilometer havde trioen slået et hul på ti minutter til feltet, men efterhånden som rytterne nærmede sig målbyen Nijmegen, svandt forspringet ind.

Giacomo Berlato holdt lidt længere ud end de to øvrige udbrydere, men med ni kilometer til målstregen blev han opslugt af feltet.

På den afsluttende strækning satte Etixx-Quick-Step tempoet yderligere op, og Marcel Kittel blev afleveret perfekt til de sidste 2-300 meter.

Ingen formåede at følge tyskeren, der med lørdagens sejr nu har vundet 12 grand tour-etaper. Franske Arnaud Demare (FDJ) og italieneren Sacha Modolo (Lampre) kom ind på de efterfølgende pladser.

Forud for lørdagens triumf har Kittel allerede kørt en del sejre hjem i mindre løb som Romandiet Rundt og Tre dage ved Panne.

I den samlede stilling indtager Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) fortsat førstepladsen foran Primoz Roglic (LottoNL) fra Slovenien.

Giroen fortsætter søndag med endnu en etape i Holland, inden rytterne mandag transporteres videre til Italien.

Etapeløbet slutter 29. maj i Torino.

/ritzau/

 

Dagens Gossip