Kjær og Gytkjær sørger for dansk Champions League-succes

28/07/2016

Den danske landsholdsspiller Simon Kjær bar anførerbindet for den tyrkiske storklub Fenerbahce, der onsdag aften vandt 2-1 over Monaco i kvalifikationen til Champions League.

Simon Kjær var tilmed arkitekten bag Fenerbahces første mål, da han fandt Emmanuel Emenike med en dyb aflevering. Foran mål svigtede nigerianeren ikke, og Fenerbahce bragte sig dermed foran seks minutter før pausen.

Inden pausen nåede angrebsstjernen Radamel Falcao at udligne for Monaco, da Simon Kjær og det øvrige Fenerbahce-forsvar ikke kunne følge med colombianeren, som dog skulle bruge to forsøg på at putte bolden i mål.

Efter pausen scorede Emmanuel Emenike nok en gang for Fenerbahce, som dermed har et godt udgangspunkt inden returkampen i næste uge.

I Norge var der også dansk succes, da Rosenborg hjemme vandt 2-1 over cypriotiske Apoel FC.

Angriberen Christian Gytkjær sparkede midt i første halvleg Rosenborg i front. Gytkjær tog et løb i feltet, og her fik han serveret bolden fladt, så han blot skulle koncentrere sig om at styre den i mål fra nært hold.

Rosenborg kom på 2-0 inden pausen, men cyprioterne reducerede i anden halvleg. Landsholdsspilleren Mike Jensen spillede lige som Gytkjær hele kampen for Rosenborg.

Apoel FC trænes af danskspanieren Thomas Christiansen.