KL-formand: Mobil-lån til kommuner er et skråplan

Hverken KL's formand eller Odsherreds borgmester er imponeret over, at regeringen som en del af vækstpakken lader otte kommuner låne samlet 50 millioner kroner til at forbedre mobildækningen.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt om den lånepulje, som Næstved, Ringkøbing-Skjern, Odsherred, Slagelse, Lolland, Lemvig, Skive og Herning har fået mulighed for at anvende til bedre bredbånd og mobildækning.

- Jeg har ikke armene over hovedet. Det er jo ikke sådan, at der nu er kastet en redningskrans ud. Odsherred får lov at låne to millioner, der skal betales tilbage med renter og afdrag.

- Min pointe er, at der skal laves en national handleplan. Med puljen er det igen kommunernes ansvar, mener borgmester Thomas Adelskov (S), Odsherred.

Ifølge KL-formand Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg, er det et skråplan, at regeringen kaster sit ansvar for en landsdækkende mobildækning over på kommunerne.

- Staten skulle langt hellere leve op til sine forpligtelser i stedet for at låne nogle kommuner penge til dækningen. Det er statens ansvar, at der er dækning, for det er den, som udbyder licenserne, siger Martin Damm.

Lånepuljen fra vækstpakken er blevet rost af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Det vil styrke den lokale erhvervsudvikling, gavne beskæftigelsen og digitaliseringen af de kommunale tilbud. Samtidig kan bedre dækning være med til at forbedre de velfærdsteknologiske løsninger blandt andet i hjemmeplejen, sagde Vestager i en pressemeddelelse.

Bedre mobildækning er ifølge Sass Larsen en vigtig forudsætning for at drive virksomhed.

- Den nye lånepulje skal være med til at sætte endnu mere gang i væksten ved at fremme adgangen til bredbånds- og mobilforbindelser lokalt, lød det fra Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip