Klage afvist: Armstrong slipper ikke for dopingretssag

Den tidligere cykelstjerne Lance Armstrong kan godt belave sig på en tur i retten, hvor han kommer til at stå over for den amerikanske stat i en sag, der kan komme til at koste Armstrong en millionerstatning.

Staten mener, at Armstrong gjorde sig skyldig i bedrageri, da han modtog sponsorpenge fra det statsejede US Postal Service, mens han samtidig var pumpet op på præstationsfremmende stoffer.

Den syvdobbelte Tour-vinder har ellers forsøgt at få sagen erklæret forældet, men torsdag aften dansk tid afviste forbundsdommer Robert Wilkins anmodningen.

- Retten afviser den anklagedes forsøg på at få erklæret sagen forældet, skriver Wilkins ifølge nyhedsbureauet AFP.

Lance Armstrong blev i 2012 frataget alle sine resultater siden 1998 - heriblandt de syv Tour de France-titler - efter at den amerikanske antidopingorganisation Usada havde offentliggjort en omfattende rapport med bevismateriale mod Armstrongs US Postal-hold.

I januar sidste år erkendte Armstrong så i et interview med talkshow-værten Oprah Winfrey, at han dopede sig i hele sin karriere.

Kort efter anlagde den amerikanske stat sagen mod den detroniserede cykelkonge. Staten kræver en erstatning på 100 millioner dollar (547 millioner kroner) på vegne af US Postal Service.

/ritzau/

 

Dagens Gossip