Klasse strandet efter rejsekonkurs: Vi er i chok

Skrevet af admin

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Tóra Jacobsen og 14 andre HF-studerende havde set frem til en studietur under tyrkiske himmelstrøg i feriebyen Alanya.

Men efter rejsebureauet Scanway/Tyrkiet Ekspertens begærede konkurs lørdag morgen, måtte klassen indse, at de havde pakket deres kufferter forgæves.

Klassen kommer fra Færøerne og har mellemlandet i København. Planen var, at de skulle flyve videre til Tyrkiet senere lørdag, men nu er de strandet i Københavns Lufthavn.

- Vi er meget ked af det og i chok. Vi står alle sammen med en følelse af afmagt, fortæller Tóra Jacobsen.

Folk, der har købt rejser hos Scanway/Tyrkiet Eksperten er dækket ind mod konkurs hos Rejsegarantifonden, hvis de har købt en pakkerejse eller en flybillet med konkurssikring.

HF-klassen har ikke købt flybilletterne med konkurssikring, og derfor er der risiko for, at de ikke kan få refunderet de 54.000 kroner, som de har betalt for rejsen.

Ifølge Tóra Jacobsen er de ikke blevet oplyst om konkurssikring, da de bestilte rejsen, og nu vil klassen forsøge at få deres penge igen.

Også Linda Kristensen og hendes kæreste har følt rejseselskabets konkurs på egen krop.

Søndag morgen var det meningen, at de skulle rejse til den tyrkiske ferieby Kusadasi.

- Lige nu er det rigtig surt, da rejsen længe har været planlagt, og nu vil vi bare af sted. Vi må blive hjemme, hvis vi ikke kommer af sted i morgen, siger Linda Kristensen.

Parret har bestilt en pakkerejse med alt betalt, og håber nu på, at de kan få deres 13.700 kroner igen.

Ifølge Rejsegarantifonden er der ikke udsigt til, at folk kan komme på ferie, medmindre de køber en ny rejse hos et andet selskab.

Dagen igennem har både HF-klassen og parret prøvet at ringe ind til Rejsegarantifonden, men telefonen har ifølge dem været optaget i timevis.

/ritzau/