Klavs Bruun om Grigel: Kampform er et VM-krav

Når kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen udtager sin første slutrundetrup til VM i december på hjemmebane, lægger han vægt på, at det er med spillere, som er i kampform.

Det gælder også for Lotte Grigel, der torsdag fik at vide, at hun frit kan forlade Team Esbjerg til fordel for en udenlandsk klub. Landstræneren forventer, at Grigel snarest får fremtiden på plads og kan komme tilbage på håndboldbanen.

- Det sidste, jeg har læst, er, at nu kan hun (Lotte Grigel, red.) få lov til at spille for en udenlandsk klub, og det kan jeg ikke se nogen problemer i. Så jeg forventer, at hun om ikke ret lang tid har fundet en ny klub.

- For det er klart, at en spiller, der ikke har spillet eller trænet for den sags skyld op til et VM, vil have svært ved at spille sig ind på et landshold. Det siger sig selv.

- Kampform er nødvendigt for at være med til VM, så umiddelbart skal hun finde et nyt sted at spille, men det regner jeg så sandelig også med, at hun gør, så det er jeg ikke bekymret for, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Det taler i Grigels favør, at hun er velkendt med landsholdets måde at gøre tingene på.

- Lige nu har jeg haft udtaget Kristina Kristiansen og Lotte Grigel, og så har Anna Sophie Okkels fra SK Aarhus været med. Så pt. er det de tre, som er i spil til at være playmaker.

- Der er halvanden måned til, at vi samles igen, så nye har mulighed for at byde sig ind, men der er ingen tvivl om, at man skal spille virkelig, virkelig godt for at vippe de tre væk fra kampen om playmakerpladsen.

- Det vil ikke give mening at ændre for meget, for vi er begyndt at køre nogle ting ind på holdet, og der er ikke så meget træningstid op til VM, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Lotte Grigel har ikke været med i Team Esbjergs to seneste kampe, og hun er blevet fritaget fra træning i hele indeværende uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip