Klinsmanns USA vil udnytte første matchbold

Med Ghanas 2-2-resultat mod Tyskland lørdag aften står det klart, at USA vil være klar til 1/8-finalerne med en sejr over Portugal natten til mandag.

Den chance vil USA-træner Jürgen Klinsmann ikke lade gå fra sig, når hans mandskab møder portugiserne i regnskovsmetropolen Manaus.

- Resultatet bekræfter, at det er en meget, meget svær gruppe. Det sætter også vores sejr over Ghana i det rigtige perspektiv. Vi har en kæmpe mulighed i Manaus, og vi går helt klart efter den, siger Klinsmann.

Hvis amerikanerne får den håbede sejr over Portugal, betyder det også, at portugiserne er uden chancer for at komme videre fra den indledende gruppe.

Ronaldo og co. tabte 0-4 til Tyskland i den første kamp og er i en svær position. Sydeuropæerne er pisket til sejr mod USA, fordi den dårlige målscore gør uafgjort til et næsten ubrugeligt resultat.

- Portugals nederlag til Tyskland er ingen fordel for os. Det gør det kun sværere og mere farligt. Alle kender Portugals styrker og kvaliteter. Det er et af de bedste hold i verden.

- Alle vores spillere skal være på maksimal styrke. Vi har arbejdet i lang tid på en plan for denne kamp, og forhåbentlig kan vi føre den ud i livet, siger Jürgen Klinsmann.

Kampen mellem USA og Portugal starter ved midnat dansk tid.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip