Knive lænkes til væggen efter drab på forsorgshjem

Drabet på en læge og forsøgene på at dræbe en socialrådgiver og en beboer på et forsorgshjem i Sakskøbing får følger.

Arbejdstilsynet har givet hjemmet Saxenhøj et såkaldt strakspåbud om at forbedre medarbejdernes sikkerhed.

Derfor lænkes kødknive, brødknive og sakse til væggen med en stålwire i fælleskøkkenerne, og samtidig fjernes andre køkkenknive.

Det oplyser Guldborgsund Kommune fredag i en pressemeddelelse.

En 28-årig beboers voldsomme angreb onsdag skete netop med en køkkenkniv. Den 69-årige læge Flemming Møgelmose mistede livet som følge af blodtab, og desuden overfaldt manden også en 40-årig socialrådgiver og en beboer på 50 år.

Socialrådgiveren har befundet sig i kritisk tilstand siden angrebet, og fredag eftermiddag oplyser politiet til Ritzau, at mandens tilstand er uændret. Han behandles på Rigshospitalet.

Beboeren er i stabil tilstand, har politiet oplyst.

Den forbedrede sikkerhed på forsorgshjemmet, som især huser misbrugere med en psykiatrisk diagnose, skyldes Arbejdstilsynets besøg efter de tragiske begivenheder.

Risikoen for vold og trusler om vold skal reduceres ved, at beboernes adgang til knive begrænses.

Saxenhøjs sikkerhedsgruppe har fredag morgen fundet løsningen med at lænke knive til væggen, og dette har tilsynet tiltrådt, oplyser kommunen.

Forsorgshjemmet har også aftalt med tilsynet, at man løbende vurderer den enkelte beboers situation og risikoen for vold.

Torsdag blev den 28-årige beboer varetægtsfængslet i et retsmøde, som han på grund af sin mentale tilstand ikke var i stand til at deltage i.

Når han er i stand til det, skal han fremstilles for en dommer og her have mulighed for at besvare spørgsmål.

I sin efterforskning vil politiet blandt andet forsøge at afdække motivet og mandens brug af medicin, skriver politiken.dk.

Spørgsmål om medicinering og eventuelt misbrug vil indgå i undersøgelsen, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip