Knust keeper skamroser Lukaku: Han ændrede kampen

Den amerikanske landsholdsmålmand Tim Howard har store roser til belgiske Romelu Lukaku efter tirsdagens 1-2-nederlag til Belgien. De to har i denne sæson spillet sammen på klubplan i Everton.

Lukaku blev skiftet ind i den forlængede spilletid, og efter kort tid på banen spillede han først Kevin de Bruyne fri foran mål, inden han selv stod for scoringen til 2-0.

- De skiftede "big Rom" ind, og han var en stor mundfuld. Han fik os ud at løbe, scorede et mål og skabte chancer for de andre. "Big Rom" ændrede kampen, siger Tim Howard, som selv spillede en stor kamp i det amerikanske mål.

Bagud 0-2 fik USA reduceret i anden del af den forlængede spilletid og pressede i slutminutterne uden held på for at fremtvinge en straffesparkskonkurrence.

- Det er hjerteskærende. Men vi kunne ikke have gjort mere, end vi gjorde, fortæller Tim Howard.

- Vi gav alt derude. Vi blev slået af et virkelig godt hold. De spillede godt. Det er sørgeligt, det gør ondt, lyder det fra Tim Howard.

Adspurgt om sin egen præstation mellem stængerne er målmanden ydmyg.

- Det er mit job, og det er det, jeg er udtaget til at gøre. Det er en del af de store kampe, siger Tim Howard.

Den rutinerede keeper erkender, at USA kæmpede med at holde Belgien fra fadet.

- På et tidspunkt måtte det gå galt, hvis det fortsatte på den måde.

Belgien skal i kvartfinalen op imod Argentina, som i tirsdagens tidlige kamp også måtte ud i forlænget spilletid for at slå Schweiz.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip