København investerer milliarder i skolerne

Der kommer flere og flere indbyggere og dermed også børn og unge i København, og der skal samtidig tages hensyn til den nye reform af folkeskolen, der stiller nye krav til de fysiske rammer på skolerne.

Derfor har et flertal af partier i Borgerrepræsentationen i København indgået et forlig om næste års budget, der afsætter 1,27 milliarder til anlæg og opgradering af skoler. Alt i alt er der afsat 7,9 milliarder på anlæg på børne- og ungeområdet siden 2010.

- Vi investerer i en stærk folkeskole. Det er vi forpligtet til, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Det drejer sig både om et enkelt nybyggeri, flere spor på nogle skoler og renovering af ældre skolebygninger.

Derudover er der sat penge af til mere end 1300 almene boliger, der er "til at betale" for almindelige lønmodtagere og studerende. Det koster i omegnen af 235 millioner kroner.

Samtidig bliver der sat en del penge af til at regulere trafikken. Arbejdet med at mindske biltrafikken på Amagerbrogade og andre stærkt trafikerede veje i København fortsætter, ligesom nettet af cykelstier bliver mere fintmasket.

Det glæder alt sammen teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

- Trængslen på byens cykelstier vokser, og mange københavnere har svært ved at få fodfæste på det københavnske boligmarked på grund af boligprisernes himmelflugt.

- Enhedslisten har prioriteret at skaffe københavnerne albuerum i trafikken med bredere cykelstier, mens nye ungdomsboliger og billige familieboliger skal give studerende og københavnere med almindelige indtægter tag over hovedet, siger han.

Budgetaftalen er landet med opbakning fra Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance står uden for aftalen. De mener ikke, at der har været nok fokus på erhvervslivet i aftalen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip