Københavns Lufthavn sætter passagerrekord

Juli blev den travleste måned i Københavns Lufthavns snart 90-årige historie. 2,6 millioner passagerer var gennem lufthavnen, oplyser selskabet til fondsbørsen.

De 2,6 millioner passagerer er en stigning på syv procent i forhold til den samme måned sidste år. Og i år til dato er passagertallet steget med 7,3 procent.

- Vores trafiktal viser, at folks rejselyst tilsyneladende har været intakt trods det fantastiske danske sommervejr, siger Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn.

Helt præcist endte antallet af passagerer i lufthavnen i juli på 2.596.230. Og det er næsten 170.000 flere rejsende end juli i fjor.

Ifølge lufthavnens pressechef, Søren Hedegaard Nielsen, har de mange passagerer ikke medført, at ventetiden har været så lang som frygtet i sikkerhedskontrollen.

- For det første skal man som passager være indstillet på, at der er flere folk i lufthavnen om sommeren. Det samme gælder jo den tyske autostrada i sommerferien, siger Søren Hedegaard Nielsen til Ritzau.

- Men når det er sagt, så har vi været i stand til at få folk hurtigere gennem sikkerhedskontrollen, end vi havde regnet med. I snit tager det 3,5 minutter at komme gennem kontrollen - men jeg kan ikke afvise, at nogle måske har stået eller gået i kø i et kvarter, siger pressechefen.

Der er fremgang på alle typer af flyvninger. Udenrigstrafikken steg med 7,4 procent, indenrigstrafikken steg med 1,1 procent, og chartertrafikken voksede 0,9 procent.

- Vi arbejder sammen med flyselskaberne, så vi ved, hvornår og hvor mange folk der skal ud at rejse. Vi bruger tallene til at bemande sikkerhedskontrollen, siger Søren Hedegaard Nielsen.

- Vi er løbende i gang med udvidelser i lufthavnen - og der kommer også til at ske noget i sikkerhedskontrollen, siger han. Fra 1. januar til og med 31. juli har 14.952.229 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn. Det er godt en million flere end på samme tidspunkt i fjor.

/ritzau/

 

Dagens Gossip