Københavns Lufthavn sætter passagerrekord

Juli blev den travleste måned i Københavns Lufthavns snart 90-årige historie. 2,6 millioner passagerer var gennem lufthavnen, oplyser selskabet til fondsbørsen.

De 2,6 millioner passagerer er en stigning på syv procent i forhold til den samme måned sidste år. Og i år til dato er passagertallet steget med 7,3 procent.

- Vores trafiktal viser, at folks rejselyst tilsyneladende har været intakt trods det fantastiske danske sommervejr, siger Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn.

Helt præcist endte antallet af passagerer i lufthavnen i juli på 2.596.230. Og det er næsten 170.000 flere rejsende end juli i fjor.

Ifølge lufthavnens pressechef, Søren Hedegaard Nielsen, har de mange passagerer ikke medført, at ventetiden har været så lang som frygtet i sikkerhedskontrollen.

- For det første skal man som passager være indstillet på, at der er flere folk i lufthavnen om sommeren. Det samme gælder jo den tyske autostrada i sommerferien, siger Søren Hedegaard Nielsen til Ritzau.

- Men når det er sagt, så har vi været i stand til at få folk hurtigere gennem sikkerhedskontrollen, end vi havde regnet med. I snit tager det 3,5 minutter at komme gennem kontrollen - men jeg kan ikke afvise, at nogle måske har stået eller gået i kø i et kvarter, siger pressechefen.

Der er fremgang på alle typer af flyvninger. Udenrigstrafikken steg med 7,4 procent, indenrigstrafikken steg med 1,1 procent, og chartertrafikken voksede 0,9 procent.

- Vi arbejder sammen med flyselskaberne, så vi ved, hvornår og hvor mange folk der skal ud at rejse. Vi bruger tallene til at bemande sikkerhedskontrollen, siger Søren Hedegaard Nielsen.

- Vi er løbende i gang med udvidelser i lufthavnen - og der kommer også til at ske noget i sikkerhedskontrollen, siger han. Fra 1. januar til og med 31. juli har 14.952.229 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn. Det er godt en million flere end på samme tidspunkt i fjor.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip