Københavns politikere vil holde på betjente under bandekrigen

Sådan lyder meldingen fra samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation, der vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at ændre på planerne, der ifølge Rigspolitiet vil betyde omkring 200 færre betjente til indsatsten i hovedstaden. Det skriver Politiken.

»Det er hul i hovedet at fjerne 200 betjente set i lyset af bandekonflikten, der nærmest er på sit højeste nogensinde,« siger sundheds- og omsorgsborgmester i København, Ninna Thomsen (SF) til Politiken.

Hun kalder det »respektløst både over for borgerne og politiet«.

Og hun står ikke alene med den kritik. Politiken har således været i kontakt med ledende borgerrepræsentanter fra samtlige partier, og alle er de enige om, at beslutningen om at sende penge til provinsen er forkert, når bandekrigen buldrer derud af.

»Det virker bekymrende, at man lige nu vil fjerne de 200 betjente fra København. Jeg har fuld respekt for, at man tog beslutningen for over et år siden, men som situationen er lige nu, er jeg meget bekymret,« siger Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmesteren for Københavns Kommune, til Politiken.

Det er ikke en ny beslutning, at der skal flyttes betjente fra hovedstadsområdet til provinsen. Det blev således besluttet allerede i 2011 som led i et større effektiviseringsprogram, hvor der skal findes besparelser for en lille milliard inden 2015.

Justitsminister Morten Bødskov er blevet forelagt kritikken fra de Københavnske politikere. I en mail til Politiken oplyser han:

»Som rigspolitichefen ved flere lejligheder har gjort opmærksom på, er det imidlertid vigtigt at understrege, at den ændrede bevillingsfordeling mellem politikredsene ikke vil svække indsatsen på rocker- og bandeområdet – heller ikke i København«.

De seneste uger har der fundet en lang række banderelaterede skud- og voldsepisoder sted i København og omegn, og politiet har anholdt en række personer under forskellige aktioner.

I en stor aktion torsdag morgen har politiet sammen med Skat slået til mod omkring 50 adresser, der til formiddag er i gang med at blive ransaget. Omkring 20 af adresserne er i København, cirka 13 på Købehavns vestegn, omkring otte ligger i Nordsjælland, mens cirka fem er på Midt - og Vestsjælland og omkring fire er på Sydsjælland.

 

Dagens Gossip