Københavnsk borgmester: Grøndalsvænge får ikke nye tilbud

Københavns Kommune kommer ikke til at forhøje sit tilbud til Grøndalsvænge, efter at andelsforeningen forkastede et forligstilbud tirsdag aften med stemmerne 196 mod 164.

Sådan lyder det fra kommunens Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

- Jeg kan ikke se, at vi kan strække os længere inden for de muligheder, der foreligger, siger han til DR P4 København.

Sagen drejer sig om, hvorvidt grundene på Grøndalsvænge i det nordvestlige København må stige i værdi i takt med den offentlige vurdering. Det må selve grundene ifølge kommunen ikke, da det strider imod en såkaldt servitut på området.

Den siger, at det kun er selve bygningerne, der må stige i værdi. Fra marts 2004 og 10 år frem har boligforeningen ellers tilladt, at priserne på grunde og bygninger steg i takt med den offentlige vurdering.

Ifølge boligforeningen er konsekvensen af, at grundene ikke må stige i værdi, at Grøndalsvænge har mistet knap 400 millioner kroner i andelsværdi, hvilket svarer til omkring en million kroner per husstand.

Det er anden gang, andelsboligforeningen siger nej til kommunens forligstilbud. Efter den første afvisning ændrede kommunen på tilbuddet, men det kommer ikke til at ske denne gang, lyder det fra kommunen.

- Vi er gået præcist til grænsen økonomisk. Vores tilbud tager højde for, at der ikke er en køber eller sælger, som vil ende med økonomiske problemer, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Trods afslaget holder Københavns Kommune tilbuddet åbent, hvis Grøndalsvænge skulle ombestemme sig.

- Det er ikke sådan, at jeg vil gå ind og annullere det (forligstilbuddet, red.). Og jeg vil derfor opfordre foreningen til at genoverveje situationen og sige ja ved en ekstraordinær generalforsamling, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Det afviser bestyrelsen i Grøndalsvænge dog ifølge DR P4 København. Andelsforeningens bestyrelsen havde på forhånd opfordret beboerne til at stemme for forliget.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip