Københavnsk folkevandring for flygtninge

Tirsdag eftermiddag bliver der afviklet en stor demonstration foran Christiansborg Slot i København. 26.000 mennesker har meldt sig til på Facebook.

"Folkevandring for en ordentlig behandling af flygtninge", som demonstrationen hedder, mener, det går i den forkerte retning med den måde, hvorpå danskere behandler mennesker, som flygter fra krig og forfølgelse.

Demonstrationen starter med et optog fra Østerbro til Christiansborg Slotsplads, hvor der vil være forskellige talere.

En af dem er Børnefondens formand, Stine Bosse, som deltager, fordi hun finder demonstrationen meget relevant.

- Det er vigtigt, at vi markerer, at de mennesker, der kommer til Danmark, skal vi på alle mulige måder behandle ordentligt. Og igennem det forpligtende fællesskab, som vi er en del af, skal vi bidrage til at få skabt nogle varige løsninger. Både for Danmark og for resten af Europa, siger hun til Ritzau.

Stine Bosses budskab til politikerne, som tirsdag tager hul på det nye folketingsår, er klart.

- Det kan ikke hjælpe noget, at vi siger, vi skal hjælpe i nærområderne, men så ikke vil til lommerne.

- Jeg vil også tale om, at de mennesker, som kommer til Danmark, naturligvis skal blive en del af det danske samfund, men hvis vi bare taler om, at integrationen ikke fungerer, men så ikke gør noget ved det, bliver resultatet også derefter, siger hun.

Stine Bosse understreger, at talen ikke kun vil være kritik, men at hun også vil komme med løsningsforslag og forsøge at vise nye veje.

Blandt de øvrige talere er forskningschefen for Institut for Menneskerettigheder, Thomas Gammeltoft-Hansen, og formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau.

Københavns Politi fortæller i en mail, at arrangørerne har oplyst, at de venter cirka 20.000 deltagere fra demonstrationens start, og politiet forventer, at demonstrationen bliver afholdt på stille og rolig vis.

- Der er lagt op til en "stille protest", og der er derfor ikke noget, der indikerer, at det er en demonstration, der kommer til at give os udfordringer. Vi er til stede, men forventer en stille afvikling, siger politiet.

Optoget starter klokken 17 ved Fredens Park på Østerbro og fortsætter via Gothersgade til Christiansborg Slotsplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip