Københavnske ejerlejligheder sætter prisrekord

13/05/2015 12:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Aldrig har det været dyrere at købe ejerlejlighed i København, i hvert fald når man sammenligner den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

Den var i april højere, end da markedet senest toppede i starten af 2007, og lyder ifølge Homes ejerlejlighedsprisindeks på 33.050 kroner, når den opgøres som et glidende gennemsnit over tre måneder.

Det svarer til en prisstigning på 16,3 procent over det seneste år, men en del af forklaringen på de voldsomme prisstigninger skal formentlig findes i, at der er er solgt en del flere nybyggede lejligheder.

Kvadratmeterprisen i det såkaldte projektsalg ligger en del over de eksisterende lejligheder af flere årsager.

Typisk er beliggenheden på de nye københavnerlejligheder bedre, de er også større og svarer i indretning også bedre til nutidige krav. Dermed kan der også opnås også en højere pris.

Ifølge Home udgør projektsalget 30 procent af det samlede ejerlejlighedssalg, og trækker man dem ud af regnestykket, er prisstigningen på de eksisterende lejligheder kun 12 procent.

Aarhus er i øvrigt også ved at være rigtigt godt med. Her er man næsten oppe på 2007-niveauet, idet den gennemsnitlige kvadratmeterpris er oppe i 26.700 kroner.

Det svarer til en stigning på 15,1 procent over det seneste år, og dermed er man kun 0,1 procent under det hidtidige topniveau i januar 2007.

Selv om kvadratmeterpriserne i København og Aarhus befinder sig i omegnen af det historiske maksimum, så er der fortsat et stykke op til toppen, hvis man regner inflationen med.

Siden begyndelsen af 2007 er forbrugerprisindekset ifølge Danmarks Statistik således steget 17,1 procent.

/ritzau/