Kønsskiftet Caitlyn Jenner sætter ny rekord på Twitter

Caitlyn Jenner slår ny rekord på Twitter, og selv Det Hvide Hus har ladet høre fra sig.

For magasinet Vanity Fair har vakt stor opsigt med forsiden på det kommende blad: Et foto af mesterfotografen Annie Leibovitz af en ualmindelig velformet kvinde på 65 år, der tidligere var bedre kendt som Bruce Jenner, amerikansk guldvinder i atletikdisciplinen tikamp for mænd ved De Olympiske Lege i Montreal i 1976.

Sådan tager Caitlyn Jenner sig ud efter et kønsskifte, og det har flere millioner på Twitter reageret positivt på.

Caitlyn har slået præsident Barack Obamas rekord og samlet sig en million followers på kortest tid. Det tog cirka fire timer.

- Jeg er så lykkelig efter så lang en kamp at leve med mit sande jeg, skriver Jenner i sit første tweet.

I et videoklip fra fotooptagelserne til Vanity Fair bebuder hun, at "jeg er fri" den dag, magasinet kommer på gaden.

Den tidligere Twitter-rekord for at sikre sig en million followers var Obamas. Det tog ham i sidste måned fire en halv time for at nå den grænse, da han lancerede sin konto @POTUS.

- En ny verdensrekord for Jenner, og så som 65-årig. Hvem ville have troet det. Ydmyg og beæret har jeg nået 1M followers på fire timer. Tak for jeres støtte, skriver Caitlyn i endnu et tweet.

Det Hvide Hus har også reageret. @BarackObama, som administreres af præsidentens tidligere kampagnestab, og som Obama lejlighedsvis bruger til at kommunikere igennem, hedder det, "det kræver mod at dele din historie".

Valerie Jarrett, der er Obamas nærmeste rådgiver i Det Hvide Hus og formand for præsidentens kvinderåd, har også en kommentar:

- Dejligt at møde dig @Caitlyn Jenner. Det modige valg at leve som dit oprigtige jeg er et magtfuldt eksempel for mange, skriver hun.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip