Kollaps tvinger Spanien til at slå Chile

Spaniens forsvarende verdensmestre er under stort pres inden onsdagens opgør mod Chile. Kun en sejr tæller, hvis fodbold-VM i Brasilien ikke skal ende i total spansk fiasko.

Og det er ikke engang sikkert, at sejre over Chile og Australien er nok til at sende de spanske titelmagneter videre fra gruppen. De risikerer at ryge ud af - selv med seks point på kontoen.

Da Spanien blev nedsablet med 1-5 af Holland, gav det en meget negativ målscore, som kan blive vanskelig at hente.

For vinder hollænderne over Australien onsdag aften, er de stort set videre til 1/8-finalerne. Og vinder Spanien så over Australien i den sidste gruppekamp, mens Chile slår Holland, ender tre hold på seks point. Og så bliver målscoren afgørende.

Luna Christofi, der som fodboldekspert på Viasat har fulgt spansk fodbold i mange år, lagde mærke til noget mærkværdigt, da Robin van Persie scorede til 1-1 og satte Hollandsk historiske comeback i gang.

- Spanien manglede intensitet og hurtighed. Men det, der var allerværst, var reaktionen, da van Persie udlignede lige før pausen. Der så man simpelthen en kollektiv nedslåethed hos de spanske spillere, som jeg virkelig undrede mig over.

- De har vundet alt, prøvet alt, og de har suverænt det mest rutinerede hold ved VM. De er forsvarende verdens- og europamestre. Det kan ikke være rigtigt, at det kunne slå dem så meget ud, siger Christofi.

Spanierne virkede trætte og udkørte efter en lang sæson, og nederlaget blev i mange spanske medier tolket som enden på en epoke med to EM-triumfer og en VM-titel siden 2008.

- Jeg kender mange af spillerne så godt, at jeg sad hjemme i min sofa og fik en klump i halsen. For den reaktion var helt skidt. Det var en knockout. Del Bosque fik ikke rettet det op i pausen, og det var det mest lamslående og nedslående at se dem kollapse rent mentalt på den måde.

- Det er svært at forklare, og det er også noget af det, som der er blevet talt om hernede, ligesom der er blevet talt meget om, hvilke udskiftninger der bør ske, fortæller Christofi, der bor i Spanien.

Landstræner Vicente del Bosque ved, at alt nu handler om at besejre Chile på ikoniske Maracanã i Rio de Janeiro. Men han går ikke i panik og skifter halvdelen af holdet, vurderer Christofi.

- Folk er parate til store udskiftninger, men hvis jeg kender Del Bosque ret, tror jeg maksimalt, der kommer to udskiftninger. Og ikke på så centrale pladser, som mange hernede kræver.

- Dem, der peges fingre af, er Pique og Xavi. Og det var ikke Xavis bedste dag på nogen måde, mener Christofi.

Hun peger på Juanfran og Pedro Rodríguez som bedste bud på nye folk i startopstillingen i stedet for højrebacken César Azpilicueta og Xavi.

Del Bosque har antydet to eller tre ændringer.

- Hvis der sker ændringer, peger vi ikke fingre af nogen. Men der kan komme to eller tre ændringer. Vi er i denne situation, og den er vi nødt til at håndtere.

- For hver time, der går, bliver stemningen i truppen bedre. Vi skal vinde vores to næste kampe. Det bliver ikke nemt, men det er muligt, siger Del Bosque ifølge dpa.

Kampen mellem Spanien og Chile går i gang klokken 21.

/ritzau/

 

Dagens Gossip