Kolleger roser drabstiltalt sygeplejerske til skyerne

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Det kan godt være, at hun er anklaget for at slå patienter ihjel. Men mange kolleger beskriver hende først og fremmest som en dygtig, ambitiøs og pligtopfyldende sygeplejerske - og et sympatisk menneske.

Efter hele 16 retsmøder i drabssagen mod en 31-årig sygeplejerske er det tirsdag blevet tid til at høre forsvarets vidner i Retten i Nykøbing Falster.

Og mens adskillige kolleger tidligere har beskrevet deres mistanke og negative meninger om den sorthårede kvinde, er tonen denne tirsdag en helt anden.

- Dygtig, kompetent, hjælpsom, siger en sosu-assistent eksempelvis, da hun bliver bedt om at beskrive den tiltalte.

Den samme oplevelse har et par erfarne sygeplejersker. En af dem forklarer, at hun ofte har overtaget patienter, som den tiltalte tidligere havde haft ansvaret for.

- Det var altid perfekt, bemærker sygeplejersken.

En anden kollega forklarer, at hun ikke en eneste gang har oplevet, at den tiltalte har trådt fagligt ved siden af.

- Det har jeg faktisk ikke. C (den tiltalte, red.) er en enormt dygtig sygeplejerske. Hun har altid haft et godt overblik over sine egne patienter, men også været god til at komme ind og hjælpe os andre, forklarer vidnet.

De to sås også privat. Blandt andet passede kollegaen fra tid til anden den tiltaltes otteårige datter. Og ligesom på det professionelle plan har hun intet dårligt at sige om den tiltalte.

- Hun er glad, sød, smilende, imødekommende. Også i perioder af sit liv, hvor der har været meget modgang, siger vidnet og henviser angiveligt til et grimt brud mellem den tiltalte og faren til den otteårige datter.

Den 31-årige kvinde er tiltalt for med medicin at have taget livet af tre ældre patienter og for at have forsøgt at dræbe en fjerde, da de var indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster.

Det er uklart, hvorfor en dygtig sygeplejerske med en lille datter pludselig skulle blive seriemorder. Men tidligere er det kommet frem, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.

Den tiltalte nægter sig skyldig. Hun mener, at personlige intriger og ondsindet sladder på sygehuset kan være grunden til, at sagen overhovedet er startet.

Der er afsat 32 retsdage til at behandle sagen. Dommen ventes i slutningen af juni.

/ritzau/