Kolleger støtter pædofili-sigtede Malthe: Han må gerne passe vores børn

I morgen fortsætter sagen mod den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i New York, der er sigtet for at krænke børn på den skole, han var i praktik i. Men sigtelserne bør omgående droppes, mener flere at hans kolleger.

De har startet en underskriftindsamling, hvor de kræver netop det. 786 personer har indtil videre skrevet under.

- Jeg tilbragte mere tid sammen med Malthe, end jeg tilbragte i mit eget hjem. Han er et omsorgsfuldt menneske med talent for at lysne livet op for de børn, han møder. Han er en betænksom lærer, der beriger unge hjerner ved at planlægge gennemtænkte lektioner og ved at skabe en behagelig og legende følelse i vores klassemiljø. Malthe var en fantastisk tilføjelse til vores klasseværelse. Som forælder og lærer ville jeg lade Malthe passe mit barn, fuld af tillid. Jeg kan ikke sige det samme for hans anklager, skriver Sarah Baraie ved underskriftsindsamlingen.

Læs også: Forsvarer: Svært for sex-anklaget dansker i New York

Anklagerne kommer fra en tidligere kollega, der først meldte Malthe til skolens ledelse. De startede deres egen undersøgelse, som frikendte Malthe. Kollegaen gik siden til politiet.

De har afhørt 13 børn. 12 børn afviste, at der var sket noget upassende, mens det sidste barn tilsyneladende har sagt noget, der kunne indikere, at der var sket noget.

Politiet mener, at Malthe har tilstået. Men det blev han presset til, mener hans forsvarsadvokat Jane Fisher-Byrialsen. Han fik nemlig at vide, at de havde video af et overgreb. Så måtte det jo være sket, sagde Malthe, selvom han ikke mente, at han havde gjort noget forkert.

- Det viser sig, at den video, de taler om, er optaget på en mobiltelefon, som kvinden, der anmeldte ham, havde gemt i sin sok. Den viser absolut ingenting, har Jane Fisher-Byrialsen tidligere sagt.

Læs også: Detektiver i kamp for sex-anklaget dansker i New York

Kollegaen Sarah Braie mener, at kollegaen, der anmeldte Malthe, og som selv er blevet fyret, gjorde det, fordi hun fornemmede, at hendes fyring var på vej.

- Dette er også en støtte til alle de familier, der har måttet tro eller tvivle på, om deres børn var blevet misbrugt. Og til de børn, der blev afhørt og ledt til at tro, at en, de stolede på, havde forbrudt sig mod de. Forestil dig at vokse op med traumet fra noget, der ikek engang er sket for dig, skriver hun.

Malthe blev 10. juli løsladt mod en kaution på 2,2 millioner danske kroner efter 12 dage på det berømte Rikers Island-fængsel. Han bærer dog fodlænke og må ikke forlade Manhattan.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip