Kommentator: Det ligner en stor næse til Troels Lund

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) får sandsynligvis forlænget sit politiske snudeskaft i kølvandet på Skattesagskommissionens rapport om myndighedernes behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Men der kan aldrig blive tale om en rigsretssag.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell.

Ifølge flere medier konkluderer kommissionen, at Troels Lund Poulsen ikke har involveret sig i Skats behandling af Thornings skattesag, og han har heller ikke sat spørgsmålstegn ved afgørelsen, der som bekendt var en frifindelse.

Men han har ikke holdt sin tavshedspligt i forhold til et rygte om Thornings ægtefælles seksualitet, ligesom kommissionen ikke tror på Troels Lund Poulsens vidneudsagn om, at han ikke interesserede sig for skattesagen.

- Min forventning er, at kritikken af Troels Lund Poulsen ikke vil føre til en rigsretssag, siger Hans Engell.

- Der er to punkter, hvor han får ørerne i maskinen: Det er dels i forhold til manglende respekt for sin tavshedspligt, dels for sin forklaring om, at han ikke interesserede sig i den sag.

- Begge dele har en form af, at Folketinget aldrig nogensinde vil gøre det til en rigsretssag, siger han.

- Jeg forventer, at et flertal i Folketingets Udvalg for Forretningsordenen vil skrive en beretning, hvor de vil give ham en stor næse. Men det er ikke en næse, der vil forhindre, at Troels Lund kan blive minister, hvis Lars Løkke Rasmussen (Venstres formand, red.) overstager statsministerposten, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip