Kommentator: Dukkepartiet har nul chancer i dansk politik

Dukkepartiet har fået en turbulent start i dansk politik.

Mandag oplyste de, at de var tæt på at have indsamlet nok vælgererklæringer til at stille op til det kommende folketingsvalg. Tirsdag måtte de så erkende, at de havde løjet om antallet af erklæringer og stadig er langt fra den magiske grænse på 20.260 godkendte erklæringer.

Politisk kommentator Hans Engell spår ikke partiet de store muligheder i fremtiden.

- Jeg anser dem for at have nul chancer inden for politik. De rammer så meget ved siden af, at de ikke kommer i nærheden af at kunne samle nok underskrifter, siger han til Ritzau og tilføjer:

- Det er ikke et politisk parti. Deres aktioner er en blanding af det fornøjelige og det destruktive, og jeg ser det ikke som et seriøst forsøg på at præge dansk politik.

Partiets vision har fra begyndelsen været at gøre op med utroværdige politikere. Og selvom mange vælgere også har problemer med at stole på landets politikere, så er det maskeklædte parti for ekstremt, mener Hans Engell.

- Der er et opbrud hos vælgerne, men der er også grænser. Når det kommer til stykket, så er de fleste vælgere ret traditionelle, siger han.

Flere nye partier meldt sig på banen i Danmark. Alternativet er blevet opstillingsberettiget til det kommende valg, og siden er Nationalpartiet og Dukkepartiet også kommet til - dog uden at være opstillingsberettiget endnu.

- Blandt de tre nye partier, så er Alternativet det eneste parti, der har en reel chance for at komme i folketinget, vurderer Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip