Kommentator: Et nyt ansigt er ikke nok for Konservative

07/08/2014 16:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der blev kastet med kække bemærkninger og konservative slagord, da den nyudråbte Konservative leder, Søren Pape Poulsen, torsdag holdt sit første pressemøde.

Dog var det svært at få øje på en ny politisk slagplan, hvilket er tiltrængt hos De Konservative, mener politisk kommentator Søs Marie Serup.

- Han fik ikke skabt afstand til det afgående formandskab og deres politik. Det er selvfølgelig en pæn måde at opføre sig på den første dag, men det er indiskutabelt, at De Konservative har brug for fornyelse mere end bare på ansigt og navne, siger hun til Ritzau.

I talen nævnte han folkeskolen, topskatten og retspolitikken, som tre de områder, hvor han vil sætte hårdt ind.

Og det undrer den politiske kommentator, at Pape nu spiller videre på samme melodi, som den tidligere politiske leder Lars Barfoed har gjort den seneste tid.

- Når han markedsfører de samme ting som Lars Barfoed, så er der en vis forventning om, at han gør det på en ny og frisk måde, siger hun.

Hun påpeger, at det kun er på folkeskolereformen, hvor Søren Pape Poulsen virkelig skærer igennem rent politisk. Blandt andet ved at kalde lektiecaféerne for "tvangscaféer".

Ser man bort fra gentagelsen af de samme konservative mærkesager, betegner Serup Papes første pressemøde og optræden som værende ganske fornuftig.

- Hans opgave var at præsentere sig for vælgerne, og det gjorde han vældig overbevisende. Han satte sig selv ind i en konservativ fortælling med henvisning til sine forældre og fik på en sjov måde distanceret sig fra Christiansborg-miljøet, siger hun.

Lars Barfoed var iført en tilknappet blazer og slips, da han gav ordet videre til Pape, der i dagens anledning var mere afslappet påklædt med blot en blå skjorte.

Ifølge Serup rummer Søren Pape Poulsen den folkelige appel, som De Konservative har brug for,

- Man skal kunne forstå politikere med maven og ikke kun med intellektet. Der har han noget karisma, siger hun.

/ritzau/