Kommentator: Exitpolls indikerer valgdrama

18/06/2015 22:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De første valgstedsmålinger fra DR og TV2 viser næsten dødt løb mellem blå og rød blok, og Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, forventer derfor, at valgaftenen kan blive en lang en af slagsen.

- Det bliver sindssygt spændende. Det er åbenbart så tæt, som man kunne have forventet eller frygtet. Det kan blive en lang, lang aften.

- Som billedet ser ud nu, så er det virkelig små udsving, der kan få tingene til at se anderledes ud, siger Mylenberg.

Blå blok har et minimalt forspring i den valgstedsmåling, som DR har offentliggjort, samtidig med at valgstederne er lukket klokken 20.

Målingen placerer 49,1 procent af stemmerne ved Helle Thorning-Schmidts (S) støtter og 50,9 procent til partierne bag udfordreren Lars Løkke Rasmussen (V).

Et sådant resultat vil betyde 89 mandater til blå blok og 86 mandater til rød.

En valgstedsmåling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken giver blå blok 88 mandater, mens rød blok får 87 mandater.

Dermed kan de fire nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne blive afgørende, hvilket får tankerne hos Mylenberg tilbage på det dramatiske 1998-valg, hvor de nordatlantiske mandater gav Poul Nyrup Rasmussen (S) sejren over Uffe Ellemann-Jensen (V).

- Det kan meget vel blive de fire nordatlantiske mandater, der afgør valget. Der er noget 1998-deja-vu over det lige nu, siger Mylenberg.

/ritzau/