Kommentator kalder negersag pinagtig og fyldt med tabere

admin

426 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

En sag fyldt med lutter tabere.

Politisk kommentator Hans Engell er ikke imponeret over hverken Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, eller europaparlamentariker Jeppe Kofod (S), som indtager hovedrollerne i den såkaldte negersag.

- Det her er i alle henseender en sag, hvor vælgerne ryster på hovedet og siger, at nu må de tossehoveder se at forlig sig og komme videre.

- Verden står i flammer, vi har krig i Mellemøsten, vi har amerikansk valg og alt mulig andet, og så har vi to danske politikere, som diskuterer en sag, der er fuldstændig til grin.

- Espersen burde ikke have brugt n-udtrykket, da han blev interviewet i en lidt anden sammenhæng, men Kofod burde ikke have lavet en fejlagtig og falsk oversættelse af hvad, Espersen har sagt, siger Engell.

Hele sagen bunder i, at Espersen i et interview med TV2 sagde, at det var i orden at bruge betegnelsen "neger". Også om USA's præsident. Det fik Jeppe Kofod til tasterne på Twitter.

Kofod skrev, at Espersen, som er formand for Det Udenrigspolitiske Nævn, havde kaldt Barack Obama for USA's første "nigger president".

Fredag aften beklagede Kofod på Facebook sagen og indrømmede, at oversættelsen fra neger til nigger var en stramning. Men undskyldt har Kofod ikke over for Espersen. Og det omdiskuterede tweet, som er skrevet på engelsk, er ikke slettet.

- Jeg vil tro, at nogen i S-ledelsen har sagt til Jeppe Kofod, at nu skal han lige skrue ned for blusset, siger Engell.

- Det er en tåbelig sag, han roder sig ud i, og man må gå ud fra, at når man sidder i Europa-Parlamentet, så er man i stand til at tale et nogenlunde forståeligt engelsk og være i stand til at oversætte tingene nogenlunde korrekt, siger Engell.

Sagen har fået Espersen til at melde afbud til en tur til USA til efteråret med Det Udenrigspolitiske Nævn. En overreaktion, mener Engell.

- De amerikanske medier har nok mere fokus på den amerikanske valgkamp end deltagerne fra Det Udenrigspolitiske Nævn fra Danmark.

- Det er en pinagtig sag, og Jeppe Kofod kunne godt have stukket Espersen en undskyldning, fordi han har jo oversat forkert. Det er åbenlyst. Han giver sagen en anden dimension.

- Til gengæld bør Espersen tage med til USA. Amerikanerne vil synes, at det er mærkeligt, hvis nævnets formand ikke er til stede, siger Engell.

Han mener, at S-formand Mette Frederiksen - som hidtil - skal forholde sig tavs i sagen. Det er under hendes niveau, skal hun sige, lyder det fra Engell.

/ritzau/