Kommentator: Ny S-kampagne skal udfordre Venstre og DF

Med en ny kampagne om stramme asylregler og flere flygtninge i job udfordrer Socialdemokraterne op til valget de to partier, som ellers har sat sig tungt på indvandrerområdet - Venstre og Dansk Folkeparti.

Det mener politisk redaktør hos Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane.

- Det er en flanke, man gerne vil åbne, fordi det er godt i en valgkamp. Socialdemokraterne er jo faktisk sjældent enige på det her punkt. Så man vil gå videre af den vej og udfordre Venstre og DF, siger hun.

På annoncer og plakater, som hænges op i hele landet og trykkes i aviserne hen over weekenden, står der ved siden af et billede af Helle Thorning-Schmidt (S) "Stramme asylregler og flere krav til indvandrere" samt "kommer du til Danmark, skal du arbejde".

Ifølge Elisabet Svane er kampagnen en klar understøttelse af et udspil, som Socialdemokraterne kom med onsdag.

"Alle skal bidrage", som det er navngivet, har til hensigt at sende flere udlændinge ud på arbejdsmarkedet i stedet for at parkere dem på kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

- At folk skal ud og arbejde, er klassisk socialdemokratisk politik. Det er jo et arbejderparti. Så dybest set er der ikke noget mærkeligt i det, siger Elisabet Svane.

Redaktøren mener, at udspillet og kampagnen er en forlængelse af den politik, som Socialdemokraterne har stået for længe, og som partiet nu kan samles om i valgkampen.

Her henviser hun blandt andet til de asylstramninger, som regeringen vedtog tidligere på året. De betyder eksempelvis, at man kun får midlertidig opholdstilladelse på et år, hvis man flygter fra eksempelvis en borgerkrig uden at være personligt forfulgt.

Man må derfor også vente et år, før man kan få familiesammenføring.

Hun mener dog ikke, at udspillet behøver at blive vedtaget for at virke i valgkampen:

- Hvis det bliver vedtaget, er det kun godt. Men det gør ingenting, hvis det ikke bliver vedtaget. De røde partier vil ikke gå med, og hvorfor skulle Venstre gå med på noget lige nu?

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip