Kommentator om bilagssag: Løkkes troværdighed er gennemhullet

Troværdigheden hos Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lider gevaldigt, efter at det er kommet frem, at den tidligere statsminister har fået betalt dyre habitter, sko og underbukser af Venstres partikasse.

Løkke har i forvejen lidt et troværdighedsknæk efter flere uheldige bilagssager, og netop derfor rammer den seneste sag hårdt, vurderer Elisabet Svane, politisk kommentator på Fyens Stiftstidende.

- Det er ikke et par sko, der gør, at han ikke kan blive statsminister. Men det gnaver i en troværdighed, som i forvejen ikke har det særligt godt, siger Elisabet Svane.

- Det, som er skadeligt, er summen af en række sager, som bliver ved med at gå ind og undergrave Løkkes troværdighed, tilføjer hun.

Den nye bilagssag stiller sig på ryggen af balladen om klimafonden Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Løkke som GGGI-formand måtte beklage for sine dyre rejser på første klasse, diæt-rod og en sen tilbagebetaling på 27.000 kroner for datterens rejse til Rio de Janeiro.

Også som amtsborgmester og senere indenrigs- og sundhedsminister havde Løkke rod i sine bilag. I 2008 måtte han tilbagebetale tusindvis af kroner for blandt andet cigaretter og private restaurantbesøg.

Flere i Venstres bagland er trætte af Løkkes rod i bilagene, skriver DR Nyheder. Og Elisabet Svane kan godt nikke genkendende til de bekymrende røster internt i partiet.

- Det er en alvorlig sag for Løkke, og derfor tager Venstre det alvorligt, siger den politiske kommentator.

Hun peger desuden på, at den nye bilagssag kommer på et særligt uheldigt tidspunkt for Venstre-formanden, som i weekenden gav interview til flere større aviser. Her udstak Løkke nogle af sine politiske pejlemærker og sagde blandt andet, at han ikke ville være statsminister for enhver pris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip