Kommentator: Stærk men også desperat melding fra Pape

Med sin melding i Berlingske om, at De Konservatives politiske kurs skal flyttes længere til højre, er partiets formand, Søren Pape Poulsen, for alvor kommet i offensiven.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis. Han mener dog samtidig, at det er en desperat melding fra De Konservative, der stadig står sløjt til i meningsmålingerne.

- Det er på mange måder en stærk melding, men den er selvfølgelig også båret af en form for desperation. De Konservative har ikke mange flere chancer. Man er presset til at være lidt utraditionel og lidt mere aggressiv, end De Konservative er normalt, siger Mylenberg.

I den seneste meningsmåling fra 20. april som Voxmeter har foretaget for Ritzau, vil De Konservative blot få 2,9 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg nu. Ved valget i 2011 fik partiet 4,9 procent.

Søren Pape Poulsen overtog lederskabet i august 2014, og Troels Mylenberg vurderer, at Pape for første gang udstikker en konkret kurs.

- Det er første gang, han reelt sætter ord på, i hvilken retning partiet skal føres hen. Det første stykke tid som formand har han været tvunget til at lave damage control og genopbygning. Men det er så ikke hans skyld, siger Troels Mylenberg.

De Konservative har senest markeret sig ved den omstridte stop-kampagne, som ifølge kritikere sætter lighedstegn mellem nazisme og islam.

Plakaterne bærer ifølge kritikerne en del af skylden for, at De Konservative i målingen fra Voxmeter blot stod til 0,9 procent over spærregrænsen.

Troels Mylenberg mener dog, at man skal være varsom med at lægge Papes parti i graven.

- Mange siger, at De Konservative er på katastrofekurs og er ved at dø. Det skal man passe meget på med. Vi så et kommunalvalg, hvor partiet nærmest blev latterliggjort af alle de kloge, og så fik de et fint valg, siger han.

Der skal være folketingsvalg senest 14. september.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip