Kommentatorer er uenige om Thornings kampagne-timing

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sender sine ministre på gaden for at tale med danskerne om, hvad regeringen har nået i sin tid ved magten.

Det er nærliggende at tænke, at ministrene bliver kørt i stilling, fordi der ikke er længe til valg, men de to ting behøver ikke hænge sammen, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg tolker det ikke som om, et par ministre på gaden betyder, at der er valg dagen efter. Slet ikke. Det er bare et udtryk for, at socialdemokraterne holder et højt kampagne-niveau, siger han.

Han understreger, at Socialdemokratiet er det parti, der har vundet størst vælgertilslutning på at føre valgkamp, og at der derfor ikke er noget underligt i at fortsætte med at køre på.

Politisk kommentator hos Altinget Erik Holstein mener til gengæld, at der er bedre grund til at tro, at valget nærmer sig med særdeles hastige skridt.

- Kampagnen baner i hvert fald vejen for, at de kan udskrive valget nu med kort varsel. Det er ikke sikkert, de har truffet en endelig beslutning, men kampagnen peger selvfølgelig i retningen af, at det er rimelig sandsynligt, siger han.

Han hæfter sig også ved, at partiet siden nytår har nærmest spyttet den ene kampagne ud efter den anden.

- Den første var i forlængelse af nytår, den anden i forhold til udlændinge. Når der både kommer en tredje og fjerde kampagne, må man sige, det er ret mange penge at bruge, hvis man først vil holde et valg efter sommer, siger han.

Med det seneste kampagnefremstød vil næsten alle socialdemokratiske ministre være at finde rundt omkring i Danmark.

Det gælder blandt andre undervisningsminister Christine Antorini, der mandag tager til Odense for at besøge Syddansk Erhvervsskole og finansminister Bjarne Corydon, der tirsdag vil være at finde i Rødovre Centrum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip