Kommissær efter kæntring: Europa må ændre politik nu

Alene den seneste uge er der sket to store kæntringsulykker på Middelhavet, og flere end 1000 mennesker frygtes omkommet i bølgerne.

Søndag forliste et skib med anslået 600-700 mennesker om bord, og en talskvinde for FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, bekræfter søndag formiddag, at kun 28 personer er reddet.

De øvrige frygtes druknet.

Det får Europarådets kommissær for menneskerettigheder, Nils Muiznieks, til at kræve en bedre indsats, så man kan redde de bådflygtninge, som hvert år i titusindtal forsøger at krydse havet fra Afrika til Europa.

- Dybt bedrøvet over ny migrant-tragedie på Middelhavet. Europa må snarest ændre politik omkring migranter og asyl og leve op til forpligtelser om at redde liv, skriver Muiznieks på Twitter.

Det er ikke kun Europarådet, som kritiserer indsatsen på Middelhavet.

Flere internationale organisationer har kritiseret EU for ikke at have etableret en tilstrækkeligt omfattende mission, efter at det italienske program Mare Nostrum blev lukket i fjor.

Italien forsøgte med massivt pres at få EU til at overtage programmet, men uden held.

Mare Nostrum blev etableret, efter at flere end 360 emigranter druknede, da deres båd kæntrede tæt på den italienske kyst i oktober 2013.

Programmet er blevet erstattet af EU's grænsekontrol Triton, som ikke har noget specifikt eftersøgnings- og redningsmandat, og som har færre skibe og et mindre område at operere på.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip