Kommunal plan gør rockere hjemløse

Et enigt byråd i Gladsaxe har onsdag vedtaget en trafiksanering af Laurentsvej, der betyder, at rockergruppen Satudarah mister sit klubhus.

Rockerne har lejet sig ind i et hus, der skal eksproprieres og rives ned, så der kan laves en vendeplads for lastbiler.

Formanden for kommunens trafik- og teknikudvalg, Ole Skrald Rasmussen (S), afviser dog at planen er vedtaget for at slippe af med rockerne.

- Overhovedet ikke. Det har været under overvejelse siden 2010, siger han til Ritzau.

- Der kører 200 lastbiler ad den lille vej i døgnet, og det ønsker vi at begrænse, forklarer Ole Skrald Rasmussen.

Derfor vil byrådet afspærre Laurentsvej, hvor den møder Aslaksvej for at lede trafikken den vej.

- Derfor er vi nødt til at lave en vendeplads, så lastbilerne kan komme tilbage, hvis de skulle komme til at køre for langt, forklarer Ole Skrald Rasmussen.

Husets ejer vil nu få besked om byrådets beslutning og kan derefter klage til Vejdirektoratet. Men udvalgsformanden er fortrøstningsfuld i forhold til, at Vejdirektoratet vil acceptere byrådets beslutning.

- Hvis direktoratet mod forventning skulle sige nej til vores løsning, må vi lave et andet projekt. Det kunne for eksempel være at forbyde gennemkørsel. Men det er meget vanskeligt at håndhæve et sådant forbud, siger han til Ritzau.

Udvalgsformanden har dog svært ved at forstå, at ejeren skulle være imod en ekspropriering.

- Huset har stået til salg i tre år, så man skulle jo mene, at det var det bedste, der kunne ske for ejeren, siger Ole Skrald Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip