Kommune: Ny flygtningeprognose råber på flere penge

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Der kommer så mange flygtninge til Danmark, at det nu tydeligt fremgår af de befolkningsfremskrivninger, som Danmarks Statistik hvert år udarbejder, og det får kommunerne til at råbe vagt i gevær.

- Tallene viser med stor tydelighed, at kommunerne er under stort pres, når vi oplever, at der kommer så mange nye flygtninge og indvandrere til Danmark, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune.

Spørgsmål: Hvad er det, I har brug for fra regeringen?

- Det er først og fremmest økonomi. Det er regeringens og Folketingets ansvar, hvor mange flygtninge og indvandrere der kommer til Danmark, siger Jacob Bundsgaard.

- Kommunernes opgave er at sørge for, at de bliver godt integreret, og den opgave er vi selvfølgelig klar til at tage på os, men det kræver at regeringen også sikrer, at ressourcerne er til stede.

I en ny prognose regner man med, at der i 2020 vil være 562.000 ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i Danmark. Det svarer til 9,6 procent af befolkningen.

Det er over 75.000 flere end forudset i prognosen fra i fjor, da man forventede, at gruppen ville udgøre 8,4 procent i 2020.

Disse flygtninge udgør ifølge borgmesteren en ekstra ressourcekrævende gruppering.

- De ikke-vestlige flygtninge udgør et stort træk på ressourcerne i kommunerne, for vi ved, at det er en gruppe, der trækker hårdt på integrationsindsatsen og på de generelle ydelser i vores velfærdssamfund.

Med den nuværende fremskrivning vil der i 2050 være næsten 800.000 ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, hvilket er cirka 80.000 flere end i sidste års prognose.

Danmarks befolkning ventes at runde seks millioner i 2026 i stedet for 2029.

/ritzau/