Kommune sætter gang i undersøgelse efter sag om voldsdømt asylchef

Skrevet af admin

14/05/2016

Mest læste i dag

Langeland Kommune vil iværksætte en undersøgelse, efter at lederen af Næstved Asylcenter er fratrådt sin stilling som en direkte følge af beskyldninger om brug af både psykisk og fysisk vold over for beboerne.

- Den her situation er voldsom, og den giver anledning til, at vi helt specifikt undersøger en række forskellige områder, herunder ledelseskulturen, siger asyldirektør i Langeland Kommune, Sisi Eibye.

Den nu fritstillede asylleder er tidligere straffet for vold mod børn anbragt på et opholdssted, hvor han arbejdede på daværende tidspunkt.

Men det vidste Langeland Kommune ikke.

Derfor overvejer kommunen nu blandt andet, om man skal til at fremvise straffeattest fremover.

- Når vi ansætter, indhenter vi børneattest (attest der angiver, om man har været straffet for pædofili, red.), men ikke straffeattest.

- Det har ikke været almindelig kutyme, men det kan være, det her giver anledning til, at det også skal være en del af vores procedure, siger Sisi Eibye.

Hun fortæller, at der ikke tidligere har været lignende tilfælde.

- Så derfor er der ikke noget, der giver direkte anledning til at gå ind og se på hele måden, vi driver asylcenter på, siger hun.

I alt 12 beboere har fortalt til dagbladet Information, at lederen kom med trusler mod asylansøgere, hvis han var utilfreds med deres opførsel.

Yderligere foretog lederen og to af hans medarbejdere ifølge avisen i sidste uge en magtanvendelse på asylcentret. Episoden er blevet filmet, og på videoen kan man se en syrisk asylansøger blive lagt i benlås og få trykket sit ansigt ned mod jorden.

/ritzau/