Kommune: Stor sorg at Saxenhøj-medarbejder er død

Direktør Alma Larsen fra Guldborgsund Kommune beklager dybt, at knivoverfaldet 7. maj på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing har kostet sit andet dødsoffer, efter at en 40-årig socialrådgiver sent torsdag aften døde af sine kvæstelser.

- Det er med stor sorg, vi må meddele, at den tragiske hændelse på Saxenhøj har kostet endnu en medarbejder livet. Vores tanker går først og fremmest til de efterladte i denne uforståelige og tragiske situation, siger Alma Larsen i en pressemeddelelse.

Guldborgsund Kommune koncentrerer sig om at tage hånd om personalet og beboerne på Saxenhøj.

- De er naturligvis stærkt påvirket af situationen, siger direktøren.

Efter knivoverfaldet er beboere og ansatte blevet tilbudt krisehjælp.

En 28-årig beboer på forsorgshjemmet er sigtet for overfaldet, der nu har kostet to ansatte livet. En læge døde lige efter knivstikkeriet, og en beboer er hårdt såret.

Den 28-årige er varetægtsfængslet, men opholder sig på en psykiatrisk afdeling, da han er for syg til at blive afhørt i retten.

Efter knivoverfaldet har forsorgshjemmet haft besøg af Arbejdstilsynet, der har påbudt institutionen at forbedre sikkerheden omkring knive på stedet.

Guldborgsund Kommune mener, at alle regler er overholdt. Kommunen arbejder for øjeblikket på at lave en redegørelse til den radikale socialminister Manu Sareen om sagen.

Fagforbundet FOA, der organiserer flere faggrupper på forsorgshjem og andre bosteder, kræver sikkerheden for de ansatte forbedret og fornyr kravet, nu da overfaldet på Saxenhøj har kostet endnu et menneskeliv.

Forbundsformand Dennis Kristensen kræver en national handlingsplan mod vold.

- Det er ikke rimeligt, at medarbejdere skal risikere liv og førlighed, når de går på arbejde, og det er ikke i orden, at sindslidende skal have det så dårligt, at de kan bringe andre menneskers liv i fare, siger Dennis Kristensen.

Han foreslår regeringen at lave en "havarikommission", der kan gennemgå, hvad der gik galt på Saxenhøj og andre steder.

- Meget tyder på, at sindslidende ofte bliver fejlvisiteret og henvist til forkerte behandlingstilbud, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip