Kommuner er klar til endnu mere inklusion i skolerne

En række af landets kommuner er parate til at rumme flere børn med særlige behov i kommunens folkeskoler, end regeringen har sat som mål for 2015, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Mange kommuner har allerede nået målet om, at 96 procent af alle elever skal gå i almindelige skoleklasser frem for i specialklasser eller specialskoler, og flere borgmestre fortæller samtidig, at de gerne vil inkludere flere end regeringens mål.

I en rundspørge til landets borgmestre, som Jyllands-Posten har foretaget, svarer seks af 10, at de mener, at det er muligt at inkludere flere børn, end de gør i dag.

Nogle af kommunerne har ikke nået de 96 procent endnu, mens andre allerede har inkluderet flere, skriver Jyllands-Posten

- Det har vist sig at være en løsbar opgave, siger Leon Sebbelin (R), der er borgmester i Rebild Kommune, hvor 97,2 procent af folkeskoleeleverne går i en almindelig klasse.

- Fokus i medierne er naturligt nok på de tilfælde, der ikke fungerer. Og de eksempler findes selvfølgelig. Men jeg tror også, at forældre ser udfordringen som større, end den er, siger borgmesteren til Jyllands-Posten.

Fra flere borgmestre lyder det, at de i dag ikke anser opgaven med at inkludere flere elever som en svær opgave.

/ritzau/

 

Dagens Gossip