Kommuner får ret til at bygge flere billige boliger

Der skal bygges flere boliger i landets byer de kommende år, og de skal være til at betale for folk med en beskeden indkomst.

Sådan lyder målsætningen ifølge Politikens oplysninger i en ny delaftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten i forbindelse med de igangværende forhandlinger om finansloven.

Med aftalen får kommunerne ret til at øremærke op til 25 procent af de kommende nyudlagte byggegrunde til byggeri af almene boliger, bekræfter flere af ordførerne bag aftalen.

- Det er virkelig et gennembrud i kampen for flere billige boliger, og det er et gennembrud for os, der har rejst det ved hver eneste finanslov, siden regeringen blev valgt.

- Vi giver de store byer redskaber til at sikre en blandet beboersammensætning, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

Konkret er partierne blevet enige om en ændring af planloven, som indtil nu ikke har levnet mulighed for at reservere byggegrunde specifikt til almene boliger.

Desuden åbner aftalen via en ændring af almenboligloven for, at kommunerne kan give de almennyttige boligselskaber 50-årige rentefrie lån for i alt 500 millioner kroner til at opkøbe byggegrunde for i landets største byer.

Det skal sikre billigt byggeri i de mere attraktive områder.

- I dag er det umuligt for sygeplejersken, elektrikeren og pensionisten at få en bolig nær byernes centrum, og det er vi selvfølgelig nødt til at gøre noget ved. Vi skal ikke have rene rigmandsghettoer, siger SF's finansordfører, Jonas Dahl, til Politiken.

Bolig- og byminister Carsten Hansen (S) siger til avisen, at han virkelig håber, at kommunerne vil tage det nye redskab til sig.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip