Konflikt kan skabe OL-problemer for badmintonstjerner

VM- og EM-deltagelse er et lukket land for de fem danske badmintonstjerner, der fredag blev smidt af landsholdet som følge af en sponsorkonflikt.

Men også OL i Rio næste år kan blive uden deltagelse af Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen, hvis konflikten ikke løser sig. Også selv om Danmarks Idrætsforbund (DIF) er inde over udtagelsen.

- Som udgangspunkt bliver man indstillet af sit forbund - i dette tilfælde badmintonforbundet - til at repræsentere sit land ved OL.

- Men jeg synes, at vi snakker om en hypotetisk situation, for jeg håber og tror, at det løsner op i god tid inden da, siger DIF's formand, Niels Nygaard.

Konflikten er opstået, da de fem spillere har individuelle sponsorkontrakter med småkageproducenten Kjeldsen Cookies, og Badminton Danmark har indgået aftale med konkurrenten Danisa, der har købt rettighederne til landsholdets bluser i Sudirman Cup.

- Det er ærgerligt, at der ikke er opnået enighed. Vi håber og tror, at det på et tidspunkt vil lykkes. Det er vores håb, at de finder hinanden, siger Niels Nygaard.

Spørgsmål: På vegne af de fem spillere siger Kamilla Rytter Juhl, at DIF måske kan hjælpe med at mægle i sagen. Er det en mulighed?

- I første omgang vil vi se, om de kan finde hinanden. Hvis den ene eller anden part spørger, er vi da åbne over for det. Men som udgangspunkt afventer vi.

- Der har tidligere været konflikt i håndboldforbundet og senest i fodboldforbundet, så det er jo ikke ualmindeligt, at sådanne situationer opstår. Vi må se, om tingene ikke løser sig, siger DIF-formanden.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip