Konflikten breder sig: Tre dræbt på Vestbredden

Konflikten mellem Israel og Hamas i Gazastriben har torsdag også fået blodige konsekvenser på Vestbredden.

Fem palæstinensere er ifølge de palæstinensiske myndigheder fredag blevet dræbt ved to forskellige hændelser på den besatte vestbred, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ved den første hændelse skød israelske soldater tre mænd i forbindelse med en demonstration mod situationen i Gaza. Demonstrationen fandt sted ved byen Beit Ummar nær Hebron.

I den anden hændelse blev en 18-årig palæstinenser angiveligt dræbt, da en gruppe israelske bosættere åbnede ild mod stenkastende palæstinensere nær byen Hebron i den nordvestlige del af Vestbredden.

Efterfølgende blev endnu en palæstinenser dræbt, da soldater fra den israelske hær nåede frem og skød en 22-årig mand, der var blandt de stenkastende unge.

Tre andre palæstinensere blev såret af skud ved hændelsen.

Israels hær vil ikke kommentere hændelsen ved Beit Ummar, men en talskvinde bekræfter, at der har været konfrontationer mellem israelske soldater og palæstinensere nær Nablus, hvor israelske bosættere var involveret.

Ifølge den israelske hærs radio var det en kvindelig bosætter, der åbnede ild mod gruppen af palæstinensere, efter at de havde kastet sten mod bosætternes biler.

Vreden er steget markant blandt palæstinensere på Vestbredden, efter 822 primært civile palæstinensere er blevet dræbt siden 8. juli i Gazastriben som følge af Israels offensiv mod militante i området.

USA, FN og regionale magter presser i øjeblikket på for at få en våbenhvile i stand. USA's udenrigsminister, John Kerry, befinder sig i Egypten, hvor han har holdt møder med blandt andet FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Torsdag gjorde Kerry det dog klart, at hans tålmodighed med parterne er ved at rinde ud. Han agter derfor snart at forlade Mellemøsten, hvis ikke parterne snart viser vilje til at indgå en våbenhvile.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip