Kong Richard III bisættes 530 år efter sin død

En sælsom procession bevægede sig søndag for øjnene af tusindvis af tilskuere gennem den engelske by Leicester. Med sig havde følget de jordiske rester af kong Richard III for at føre ham til den krigsskueplads, hvor han faldt i kamp for 530 år siden.

Efter et større detektivarbejde blev han fundet og gravet op i 2012 fra en parkeringsplads i Leicester.

Han skal genbegraves torsdag i domkirken i Leicester ved en højtidelighed, der ledes af den anglikanske kirkes overhoved, Justin Welby, og medlemmer af den kongelige familie.

Begravelsen vil blive sendt direkte på britisk tv.

Richard III var den sidste engelske konge, der døde i kamp. Det skete på Bosworth Field nær Leicester i 1485 ved afslutningen af det, der blev kendt som "Wars of the Roses".

Han blev dræbt af soldater, der var loyale over for Henry Tudor, den senere kong Henrik VII.

Efter Richards død blev hans lig ført til kirken Grey Friars i Leicester og kastet i en hastigt gravet grav, som viste sig at være for lille til hans krop.

Selve stedet, hvor han blev begravet, har i århundreder været et mysterium, indtil hans jordiske rester til arkæologers meget store overraskelse blev fundet under en kommunal parkeringsplads.

Søndag forlod Richards kiste University of Leicester, hvor den har været opbevaret, siden man fandt ham i 2012.

Det hold, som var med til at finde ham og grave ham op, var med i følget, som ledsagede rustvognen til Fenn Lane Farm i landsbyen Dadlington - det sted, der menes at være hvor han faldt 32 år gammel.

William Shakespeare portrætterer ham i sit skuespil "Richard III", som den konge, der i desperation udbryder "En hest, en hest, mit kongerige for en hest".

University of Liecester og Richard III-selskabet gennemførte i 2012 i fællesskab den arkæologiske udgravning, der førte til det sensationelle fund.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip