Kongehus-ekspert: Henriks rejse kan virke besynderlig

Det kan påvirke prins Henriks popularitet, at han blot få dage efter sit afbud til festlighederne i forbindelse med dronningens fødselsdag nu er rejst til Sydeuropa.

Det vurderer Lars Hovbakke Sørensen, ekstern lektor ved Københavns Universitet og kender af kongehuset.

- Der har været en del postyr omkring prins Henrik de seneste år. Han er ikke voldsomt populær blandt folket, og derfor skal han passe på, hvilke signaler han sender, mener Lars Hovbakke Sørensen.

Kongehuset har bekræftet over for Ritzau, at prins Henrik er rejst til Sydeuropa i weekenden. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er turen gået til Venedig, hvor flere øjenvidner efter sigende skulle have set prinsen.

- For nogle virker det besynderligt, at han ikke var med til dronningens fødselsdag og så rejser til udlandet så kort tid efter. Det kan få nogle danskere til at være mere skeptiske og kritiske over for prins Henrik, end de plejer at være, siger Lars Hovbakke.

Han påpeger også det paradoksale i, at prins Henriks fravær medførte, at der blev talt en del om ham, og at flere af talerne også omhandlede prinsgemalen.

- Der kom rigtig meget fokus på ham, fordi det var usædvanligt, at han ikke var der. Han plejer altid at stille op og være med til de store fejringer i kongehuset. Så det var en meget usædvanlig situation, siger Lars Hovbakke.

I dagene, hvor dronningen fejrede sin fødselsdag, havde prins Henrik med dronningens ord "noget, der minder om influenza", ligesom hun fortalte de fremmødte fotografer og journalister, at influenza ikke er noget, "man leger med".

Sygdommen betød, at prins Henrik ikke deltog i det planlagte gallataffel dagen før dronningens fødselsdag. Heller ikke på selve fødselsdagen deltog prinsen i festlighederne i København.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip