Kongens præst mobbes systematisk af kirkepersonale

Den svenske præst og hofprædikant Michael Bjerkhagen er aldrig blevet accepteret af flere af hans ansatte, der systematisk ignorerer og mobber ham. Sagen er nu løbet så løbsk, at kongen er underrettet, og kl. 10 på fredag samles kirkerådet for at diskutere mobbernes fremtid. Det skriver expressen.se.

- Jeg har anbefalet, at de skal stoppe i forsamlingen. At de helt enkelt kan få lov at gå. Det er en uholdbar situation, siger Jörn Beckman, der er talsperson for kirkerådet.

Læs også: Svensk prinsesse afslører alt om babyen

Kong Carl Gustaf udpegede personligt Michael Bjerkhagen som hofprædikant sidste år. I marts stedte han kongens tante, prinsesse Lilian, til hvile, og i juni var han den ene af to præster, der viede prinsesse Madeleine og Chris O'Neill.

Jörn Beckman mener, at mobberiet udspringer af, at Bjerkhagen med sine 47 år er yngre end de fleste på arbejdspladsen.

- Vi har været igennem en foryngring, og en sådan proces kan altid være vanskelig, og i dette tilfælde er det ikke blevet taget godt imod af disse personer. Det handler også om vanskeligheder mellem yngre og ældre personale, siger Beckman.

Læs også: Se billederne: Chris O’Neill rørt til tårer ved synet af sin prinsesse

- Til tider har det handlet om ganske latterlige detaljer. Det er uheldigt, at det er sket. Men vi kan ikke have en situation, hvor folk sætter spørgsmålstegn ved den person, der har ansvaret i kirken, lyder det videre.

Man har flere gange forsøgt at løse problemet ved at tage en snak med mobberne, men det har endnu ikke ført nogen steder. 

Michael Bjerkhagen selv har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip