Konkurrent klar til at overtage dele af OW Bunker

Bunkervirksomheden Nordic Marine Oil med hovedsæde i Aalborg er klar til at overtage dele af den kuldsejlede konkurrent OW Bunker i Nørresundby nord for Limfjorden.

Det oplyser Nordic Marine Oil i en pressemeddelelse.

- Både vi og andre er klar til at overtage dele af medarbejderstaben og omsætningen, og i vores øjne er det vigtigt, hurtigst muligt at få genetableret tilliden til den danske branche, siger Steen Møller, der er administrerende direktør i Nordic Marine Oil, i en pressemeddelelse.

Nordic Marine Oil er med en årlig omsætning på knap to milliarder kroner Danmarks fjerde største. Virksomheden lever af at købe og sælge brændstof til skibe i fiskeriet og handelsflåden i de danske farvande.

Nordic Oil beskæftiger sammen med moderselskabet Malik Supply 30 medarbejdere. Virksomheden har fysisk tankanlæg i 10 danske havne samt flere sejlende bunkerskibe.

Direktør Steen Møller oplyser ikke noget om, hvorvidt der er konkrete forhandlinger i gang med kuratorerne i det kollapsede OW Bunker, men han ærgrer sig over det imagetab, som OW Bunker-konkursen har givet branchen.

- Danmark har et stort og godt navn i den internationale maritime verden. Vi har lidt et imagemæssigt tab indenfor bunkerbranchen, men det er ikke umuligt at bevare en stor del af den 100 milliarder kroner store omsætning, som nu er i spil, på danske hænder.

- Indtil for få dage siden var det de færreste danskere, der var klar over, at Danmark er førende i verden inden for køb og salg af bunkerolie.

- Med OW Bunker i Aalborg og Bunker Holding i Middelfart havde vi verdens både største og tredjestørste samt en stor underskov af mellemstore bunkervirksomheder. Nu er branchen på rekordtid blevet meget synlig, men desværre ikke for noget godt. Det er vi meget ærgerlige over, siger Steen Møller.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip