Konservativ ejendomsmægler er ny Viborg-borgmester

Skrevet af admin

14/08/2014

Mest læste i dag

Den 47-årige Torsten Nielsen (K) bliver ny borgmester i Viborg. Det står klart, efter at forhandlingerne mellem partierne i byrådet onsdag aften blev afsluttet.

Torsten Nielsen afløser dermed sin partifælle Søren Pape Poulsen, der går af som borgmester den 3. september for at varetage den politiske ledelse af De Konservative på landsplan.

Venstres Jens Rohde, der mandag meldte sig som kandidat til borgmesterposten, bliver i stedet 1. viceborgmester. Han trak undervejs i forhandlingerne sit kandidatur tilbage og stillede sig bag Torsten Nielsen som domkirkebyens nye borgmester.

Det har ikke været noget ultimativt krav for De Konservative i Viborg at fortsætte på borgmesterposten. Det sagde Torsten Nielsen til Ritzau så sent som tirsdag aften. Men i løbet af onsdagen stod det allerede tidligt klart, at det bar den vej.

Forhandlingerne om at finde en afløser for Søren Pape Poulsen har stået på i et par dage. Både Torsten Nielsen, Jens Rohde og Per Møller Jensen fra Socialdemokraterne har været kandidater. Sidstnævnte bliver 2. viceborgmester.

Derudover overtager Socialdemokraterne formandsposten i klima- og miljøudvalget, hvor Torsten Nielsen indtil nu har siddet ved bordenden.

Et markant flertal af Viborg Byråds 31 mandater står bag den nye førstemand i kommunen. Venstre har 12 pladser, Socialdemokratiet har 9, De Konservative 6 og Dansk Folkeparti 2, mens SF og Enhedslisten hver har et mandat.

Enhedslisten står som eneste parti ikke bag den nye borgmester.

Torsten Nielsen har siddet i Viborg Byråd siden 2009 for De Konservative. Ved kommunalvalget i 2013 blev han valgt ind med 320 personlige stemmer.

Torsten Nielsen har siden 1992 har været selvstændig ejendomsmægler i Sparkjær og siden Stoholm. Han bor i Sparkjær med sin kone og to sønner.

/ritzau/