Konservative svenskere vil have færre flygtninge

Ofte virker svensk politik som et opgør mellem to fløje, når det gælder flygtninge og indvandring.

På den ene side står det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna, der fik 13 procent af stemmerne ved valget i september, og som vil have strammet svensk indvandringspolitik og have færre udlændinge ind i landet.

På den anden side står resten af partierne.

Sådan er virkeligheden uden for Rigsdagen i Stockholm imidlertid ikke. Svensk tv har lavet et rundspørge hos 283 lokalpolitikere fra det konservative parti Moderaterna om flygtninge.

Omkring halvdelen af dem har svaret, og af dem siger 51,8 procent, at Sverige bør ændre sin politik og tage imod færre flygtninge.

Et flertal af de, der har svaret, mener desuden, at det skal være sværere at opnå permanent opholdstilladelse.

- Vi kan ikke tage imod, hvor mange det skal være. Som næste år, hvor vi skal tage imod 110.000, siger Timo Granetin, lokalpolitiker i kommunen Vingåker.

Moderaternes kommende partileder, Anna Kinberg Batra, har dog ingen planer om at ændre flygtningepolitikken.

- Det er vigtigt, at vi, som er et af verdens rigeste lande, kan tage ansvar, når der er så mange, som må flygte på grund af krig og undertrykkelse, siger hun.

Den afgående formand, tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, har før kaldt Sverige for en humanitær supermagt.

Svenskerne skal snart til valg igen, efter at den socialdemokratiske mindretalsregering, der opstod efter septembervalget, ikke kunne få sin finanslov igennem.

Den afgående regering giver Sverigedemokraterna skylden for, at der kommer nyvalg, fordi partiet var med til at stemme regeringen ned.

Sverigedemokraterna har benyttet den politiske krise til at fastholde fokus på indvandrerproblemer og antallet af flygtninge i Sverige.

En meningsmåling fra forleden sagde også, at partiet vil gå frem til valget, der ventes afholdt i marts.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip