Kopimøbelside skal blokeres af alle danske netudbydere

Om syv arbejdsdage vil det være stort set umuligt for danskere at købe kopier af blandt andet Arne Jacobsens møbelklassikere fra den britiske side interioraddict.co.uk.

Sø- og Handelsretten har torsdag forbudt Telia Danmark at formidle adgang til den ulovlige side - men den kendelse gælder ikke kun Telia. Den gælder i praksis alle danske teleudbydere.

Det forklarer Jakob Willer, direktør i teleselskabernes branchesamarbejde, Teleindustrien (TI).

- Det har vi aftalt internt i branchen. Når der er truffet afgørelse over for ét selskab, så skal alle selskaber følge trop. Så er rettighedsindehavere ikke tvunget til at føre sager mod samtlige teleselskaber, siger han.

Ifølge Jakob Willer tager det syv arbejdsdage for internetudbyderne at blokere adgangen til interioraddict.co.uk for deres kunder.

Hvis man alligevel klikker ind på den britiske side, vil man få en besked om, at siden er ulovlig, og at adgangen derfor er blokeret. Derudover vil der være et link til en side, som indeholder forslag til, hvor man lovligt kan købe for eksempel møbler, musik eller film.

Siden hedder ifølge Jakob Willer sharewithcare.dk.

Det er fem møbelfirmaer, herunder Fritz Hansen og Louis Poulsen Lightning, som har fået medhold i, at adgangen til hjemmesiden interioraddict.co.uk skal blokeres.

Møbelfirmaernes advokat, Peter Schønning, siger efter rettens afgørelse, at flere lignende sider med kopimøbler, som ulovligt sælger til danskere fra udlandet, også kan forvente at blive blokeret.

- I forhold til andre firmaer er det noget, vi vil forsøge, hvis de ligesom Interiroraddict er ligeglade og uanfægtet fortsætter med at levere kopimøbler til Danmark, siger han.

Han fortæller, at nogle sider med kopimøbler frivilligt har stoppet med at levere til Danmark, hvis de danske møbelproducenter har ringet og bedt de pågældende sider om at lade være.

/ritzau/

 

Dagens Gossip