Kovending: Kreuzigers afløser vil nu gerne køre Touren

Skrevet af admin

30/06/2014

Mest læste i dag

Det er sjældent, at en cykelrytter ikke gider at stille op i Tour de France. Men polakken Rafal Majka var i første omgang ikke specielt begejstret for at skulle køre Touren. Tværtimod.

Efter tre hårde ugers etapeløb i Giro d'Italia var Majka udkørt og kritiserede ledelsen for beslutningen om at ville tage ham med i Touren.

Majka blev først aktuel i Touren, da Tinkoff-Saxo droppede Roman Kreuziger, fordi tjekken er under mistanke for doping i 2011 og 2012. En periode der ligger før, Kreuziger kom til Tinkoff-Saxo.

- Jeg er ikke tilfreds med denne beslutning. Ledelsen tager slet ikke hensyn til mit helbred.

- Jeg er 24 år, og jeg mener, at det at køre to store etapeløb i min alder, det ene efter det andet, er for stor en belastning. Jeg vil ønske, jeg tager fejl. Men jeg er bekymret over det, skrev Majka på Facebook.

Indlægget er slettet, og nu har piben fået en anden lyd hos klatrespecialisten.

- Jeg har overvejet situationen og er kommet til den konklusion, at en deltagelse i Tour de France kan være et skridt i den rigtige retning i min udvikling, meddeler Majka nu.

- Jeg beklager over for holdets ledelse at have draget tvivl om beslutningen. Jeg er nu overbevist om, at det er en stor udfordring for mig at skulle køre Touren, og jeg er klar til at være med.

- Jeg vil bruge alle mine kræfter på at forsøge at hjælpe Contador til at opnå det vigtigste mål - at vinde løbet, lyder det fra Majka.

Det ventes, at Tinkoff-Saxo i løbet af mandag offentliggør navnene på de ni ryttere, der i denne uge skal tage turen til Storbritannien, hvor Touren indledes på lørdag.

/ritzau/