Kræftens Bekæmpelse indsamlede 34,6 millioner kroner i dag

Søndag har 28.500 frivillige været på gaden over hele landet for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Danskerne har været gavmilde, og indsamlingen er en stor succes, lyder det fra organisationen.

- Det er gået rigtig godt. Vi er blevet mødt med åbne arme, siger Leif Vestergaard Pedersen, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, til Ritzau.

Ved søndagens indsamling har danskerne doneret i alt 34,6 millioner kroner. Det svarer til resultatet af sidste års landsindsamling, som var organisationens hidtil bedste landsindsamlingsresultat.

De 34,6 millioner kroner er doneret direkte i de hvide indsamlingsbøsser, over internettet og ved hjælp af de mobile betalingsmåder Mobilepay og Swipp.

Dertil kommer de beløb, som folk har doneret over sms, fastnettelefon og girokort.

De 28.500 indsamlere har besøgt stort set alle hjem i Danmark, fortæller Leif Vestergaard Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse.

- Alle vegne er vi blevet mødt med stor velvilje og opbakning, og mange har takket indsamlerne for at bruge tid på at samle ind til kræftsagen, siger han.

For hver 100 kroner, der er samlet ind til landsindsamlingen, går 53 kroner til forskning, 23 kroner til patientstøttearbejde og 17 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste syv kroner går til administration, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

Kun fire procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige. Organisationen understreger derfor, at danskernes frivillige bidrag er afgørende for Kræftens Bekæmpelses arbejde.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip