Kræftens Bekæmpelse: Vi står ikke bag mærkelige Facebook-statusser

Lotte Sørensen

|

15/09/2013

Dagens topnyheder

- Jeg rejser 17 måneder til Paris.

Hvis en af dine Facebook-venner alver en lignende status, er det ikke en lang rejse, de fortæller om, men en kode for deres fødselsdag. Der florerer nemlig en opfordring til kvinder på Facebook i disse dage om at forvirre deres vener på den måde.

Koden skal sætte fokus på brystkræft. Men Kræftens Bekæmpelses kampagne Støt Brysterne nægter at stå bag.

Læs også: Rejser i flere måneder? Derfor skriver kvinder mystiske Facebook-opdateringer

- Der florerer pt. en opfordring til kvinder om at skrive eksempelvis, at de skal til Las Vegas i 3 måneder. Det er ikke Støt Brysterne/Kræftens Bekæmpelse, der står bag denne opfordring. Hvis du vil vise din støtte i kampen mod brystkræft, så kan du sætte vores Støt Brysterne badge på dit profilbillede eller støtte kampagnen via støtbrysterne.dk, skriver de på Støt Brysternes Facebook-side.

Under statussen bliver den lidt særprægede kode-kampagne debatteret heftigt. Nogle mener, at det er smagløst og uhensigtmæssigt, mens andre mener, at det er en humoristisk måde at støtte en god sag.

Koden fungerer således:

Hver måned i året har fået tildelt en rejsedestination (fx. januar = Mexico, maj = Paris osv. ) og antallet af måneder, man ønsker at rejse, er datoen.

Har man fødselsdag den 5. januar bliver den mystiske besked, som kun andre kvinder forstå: "Jeg tager til Mexico i 5 måneder."

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Se den tophemmelig månedskode her:

Januar - Mexico
Februar - London
Marts - Miami
April - Dominikanske Republik
Maj - Paris
Juni - Rome
Juli - Hawaii
August - Californien
September - New York
Oktober - Puerto Rico
November - Las Vegas
December - Australien.