Kræftfare sender stjerne på operationsbordet igen

24/03/2015 10:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

To år efter hun besluttede at få fjernet begge sin bryster, har den amerikanske stjerneskuespiller Angelina Jolie fået foretaget en ny præventiv operation.

Lægerne har fjernet hendes æggestokke og æggeledere, efter de i sidste uge fandt tidligere spor efter kræftceller.

- For to år siden skrev jeg om, hvordan jeg valgte en forebyggende dobbelt mastektomi, skriver hun på New York Times debatside.

- Jeg lovede at følge det op med enhver oplysning, som kunne være nyttig, herunder om min næste forebyggende operation - fjernelsen af mine ægtestokke og æggeledere.

- Jeg vil ikke være i stand at få flere børn, og jeg forventer nogle fysiske forandringer. Men jeg er klar til at tage imod, hvad der måtte komme, og ikke fordi jeg er stærk, men fordi dette er en del af mit liv. Det er ikke noget at være bange for, konstaterer hun.

En nedarvet genfejl betyder, at hun er i stor fare for at dø af en kræftsygdom. Hendes mor, mormor og tante døde alle af kræft. Derfor har hun taget det store skridt at få foretaget forebyggende operationer.

Hun fortæller, at hendes mor døde af kræft i æggestokkene som 49-årig.

Brad Pitt var i Frankrig, da lægerne i sidste uge meldte tilbage, og han vendte straks tilbage for at være ved sin kones side.

Jolie er datter en af en anden berømt skuespiller i Hollywood: Jon Voigt.

/ritzau/AFP