Kraftig eksplosion ryster det østlige Kabul

Tre soldater fra den Nato-ledede internationale styrke i Afghanistan har tirsdag morgen mistet livet, efter at en selvmordsbomber angreb en militærkonvoj i det østlige Kabul, lyder det i en udtalelse fra den internationale koalitionsstyrke, Isaf.

Taliban har på Twitter taget skylden for angrebet.

Eksplosionen, der forårsagede en tyk, hvid røgsøjle i området, ramte konvojen på den primære vej til byens lufthavn nær ved landets højesteret og den amerikanske ambassade.

Vidner beskriver, hvordan amerikanske og polske soldater gav førstehjælp til personer i vejsiden umiddelbart efter angrebet. De dræbte soldaters nationalitet er endnu ikke kendt.

Mindst fem andre personer blev såret i angrebet, lyder det.

Spændingerne i Afghanistan er blevet bygget op over de seneste måneder, efter at det ikke er lykkedes at finde en præsident efter valget i juni. Begge kandidater, Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah gør krav på sejren, og stemmerne er med assistance fra FN nu ved at blive genoptalt.

Taliban har i flere tilfælde udnyttet situationen og udført flere målrettede angreb landet over.

Der er frygt for, at der ikke er opnået en form for politisk stabilitet i landet, inden de sidste Nato-kampsoldater efter planen forlader Afghanistan ved udgangen af 2014.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip