Kraftig eksplosion ryster det østlige Kabul

Tre soldater fra den Nato-ledede internationale styrke i Afghanistan har tirsdag morgen mistet livet, efter at en selvmordsbomber angreb en militærkonvoj i det østlige Kabul, lyder det i en udtalelse fra den internationale koalitionsstyrke, Isaf.

Taliban har på Twitter taget skylden for angrebet.

Eksplosionen, der forårsagede en tyk, hvid røgsøjle i området, ramte konvojen på den primære vej til byens lufthavn nær ved landets højesteret og den amerikanske ambassade.

Vidner beskriver, hvordan amerikanske og polske soldater gav førstehjælp til personer i vejsiden umiddelbart efter angrebet. De dræbte soldaters nationalitet er endnu ikke kendt.

Mindst fem andre personer blev såret i angrebet, lyder det.

Spændingerne i Afghanistan er blevet bygget op over de seneste måneder, efter at det ikke er lykkedes at finde en præsident efter valget i juni. Begge kandidater, Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah gør krav på sejren, og stemmerne er med assistance fra FN nu ved at blive genoptalt.

Taliban har i flere tilfælde udnyttet situationen og udført flere målrettede angreb landet over.

Der er frygt for, at der ikke er opnået en form for politisk stabilitet i landet, inden de sidste Nato-kampsoldater efter planen forlader Afghanistan ved udgangen af 2014.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip