Kraftigste jordskælv i 81 år: Mindst 688 er bekræftet omkommet i Nepal

Antallet af dræbte ved skælvet i Nepal er steget til 688, oplyser en højtstående embedsmand i landets indenrigsministerium til Reuters.

Jordskælvet, der blev målt til 7,9, er det kraftigste i Nepal i 81 år.

Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.

Myndighederne er kun langsomt ved at danne sig et overblik over antallet af døde og sårede, ligesom der ikke er bekræftede oplysninger om omfanget af ødelæggelser i det fattige land.

En ledende diplomat ved Nepals ambassade i New Delhi siger, at "det er muligt, at hundredvis af mennesker er døde i forskellige områder i landet."

- Muligvis er hundredvis af mennesker omkommet forskellige steder i landet - navnligt i Kathmandu og Pokhara, siger diplomaten Krishna Prasad Dhakal.

Dele af Base Camp på Mount Everest er begravet af sne fra laviner. Her meldes otte personer døde, siger Nepals turistministerium ifølge Reuters.

Nepal, der er et lille land med 30 millioner indbyggere, hører til blandt de allerfattigste, og en stor del af infrastrukturen blev ødelagt under en langvarig væbnet maoistisk oprørskamp, som blev bragt til en afslutning i 2006.

Skælvet rystede også dele af det nordlige Indien og dele af Bangladesh.

- Eftersom det er et af de store kraftige skælv, så er der efterrystelser, og folk skal fortsat være forsigtige, advarer myndighederne.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip